Avaleht » Filmitegijad

Lauri Aaspõllu

Lauri Aaspõllu

Lauri Aaspõllu (praegu Lauri Andressel) on sündinud 28. jaanuaril 1964. Lõpetas 1982. aastal Tallinna 3. Keskkooli bioloogia eriklassi. Töötas 1985–1987 Leida Laiuse ja Kaljo Kiisa assistendina kinostuudios Tallinnfilm, seejärel läks õppima Moskvasse filmirežiid. 1995. aastal lõpetas Üleliidulise Riikliku Kinematograafiainstituudi (VGIK, ÜRKI) režissöörina. Tema debüütfilmiks oli  "Mees paadis" (1987, Per Olov Enquisti novelli ainetel, operaator Tõnis Lepik), originaalse filmikeelega, madalaeelarveline, omafinantseeritud lühifilm. Mitmeid auhindu võitnud filmis mängisid kaks Tilsi lastekodu kasvandikku ja üks Pirita õllepaviljoni stammkunde. "Surnud hiir südames" (1988–1990) oli ÜRKI õppetöö ja selles mängib ainsat rolli Mart Nurk. 1991 valmis Aaspõllu lühimängufilm "Rist" (Jaan Krossi novelli "Toru" ainetel),  järgmisel ...

Loe edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
1991 "Rist" Mängufilm Režissöör
Stsenarist
1990 "Surnud hiir südames" Tudengifilm Režissöör
Stsenarist
Kunstnik
Monteerija
1987 "Mees paadis" Amatöörfilm Režissöör
1987 "Vaatleja " Mängufilm Administraator
1986 "Saja aasta pärast mais " Mängufilm Režissööri assistent
1985 "Naerata ometi " Mängufilm Režissööri assistent

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm