Avaleht » Filmitegijad

Maria Avdjuško

Maria Avdjuško

Teatri- ja filminäitleja, produtsent, režissöör ja stsenarist Maria Avdjuško on sündinud 9. mail 1968 Tallinnas vene filminäitleja Viktor Avdjuško ja eesti teatrinäitleja Liina Orlova tütrena. Ta lõpetas 1986 Tallinna Gustav Adolfi Gümnaasiumi ja 1990 Tallinna Konservatooriumi lavakunstikateedri XIV lennu näitlejana (kursuse juhendaja Kalju Komissarov). Töötas aastatel 1990–1992 Noorsooteatris ja 1992–2014 Eesti Draamateatris näitlejana. Avdjuško on mänginud teatris üle viiekümne rolli, 2000. aastal pälvis ta Ants Lauteri auhinna osade Meg ("Sünnipäevapidu"), Marion ("Helene, Marion ja Felix"), Sherbet Gravel ("Maailmakõiksuse kiireim kell"), Õie ja Helena ("Kured läinud, kurjad ilmad"), Angie ("Tipptüdrukud") ja Pärnu naine ("Küüdipoisid") eest. Oma esimese filmirolli tegi Avdjuško 13-aastaselt ...

Loe edasi

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2023 "Nähtamatu võitlus" Mängufilm
2022 "Kadunud isa" Dokumentaalfilm Režissöör
2022 "Kalev" Mängufilm Kaasprodutsent
2020 "Salmonid. 25 aastat hiljem " Mängufilm
2020 "Vee peal " Mängufilm Klassijuhataja
2018 "Koma " Dokumentaalfilm Produtsent
Režissöör
Stsenarist
2018 "Paha lugu: Nõiutud" Mängufilm Režissöör
Stsenarist
2018 "Seltsimees laps " Mängufilm Makajeva
2018 "Tuliliilia " Mängufilm Režissöör
Stsenarist
Näitlejate valija
2017 "Merivälja" Teleseriaal Margit

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm