Avaleht » Filmitegijad

Tanel Kadalipp

Tanel Kadalipp

Helirežissöör ja muusik Tanel Kadalipp on sündinud 28. juulil 1985. aastal Viljandis. Ta lõpetas 2009. aastal Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemia jazzmuusiku-pilliõpetaja erialal ning 2015. aastal Tallinna Ülikooli Balti Filmi- ja Meediakooli helirežissööri-helioperaatorina. Töötas 2006–2013 Viljandi Muusikakoolis muusikaõpetaja ning pop-jazzmuusika osakonna juhatajana, oli 2009–2012 Viljandi Noorte Sümfooniaorkesti manager, 2010–2013 Eesti Sümfooniaorkestrite liidu juhatuse liige, 2014–2016 Balti Filmi- ja Meediakoolis heliinsener-režissöör. Alates 2016. aastast on ta vabakutseline helioperaator-helirežissöör. Lisaks helitööle paarikümnes filmis on Tanel Kadalipp osalenud muusikuna ansamblites Paabel, NiknSuns, Gjangsta jt ning esinenud tuntud muusikute, nagu Mari Kalkun, Argo Vals, Mari Jürgens jt, projektides. Ta on mänginud filmides, kujundanud muusikat teatrilavastustele ...

Loe edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2022 "3. oktavi F" Mängufilm Helilooja
Helirežissöör
2022 "Ajakvartett: Suudle mind oma keelega" Muud liigitused Helirežissöör
2022 "Ninja" Dokumentaalfilm Helioperaator
2022 "Tagurpidi torn" Mängufilm Poomioperaator
Helioperaator
2021 "Kolmapäev" Mängufilm Helirežissöör
2021 "Vaino Vahingu päevaraamat" Dokumentaalfilm Helirežissöör
2020 "Maakohus" Mängufilm Helilooja
Helirežissöör
Helioperaator
2019 "Aasta täis draamat" Dokumentaalfilm Helirežissöör
2019 "Kui eestlased..." Tudengifilm Helioperaator
2019 "Mehed" Mängufilm Poomioperaator

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm