Avaleht » Filmitegijad

Matis Mäesalu

Matis Mäesalu

Kunstnik Matis Mäesalu on sündinud 17. veebruaril 1987 Haapsalus. Lõpetanud Haapsalu Wiedemanni Gümnaasiumi. Õppis 2006–2011 Tartu ülikoolis maalikunsti erialal, seejärel kunstiülikoolis stsenograafiat. Tegutseb koos oma venna Meinariga firmas Random Solutions, mis toodab filmidele ja reklaamitegijatele tehnilisi ja kunstilisi lahendusi. 2018. aastal pälvis koos Jaagup Roometiga Eesti Kultuurkapitali ja EFTA parima kunstnikutöö preemia filmi “November” eest.

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2023 "Tume paradiis" Mängufilm Kunstnik
2022 "Apteeker Melchior" Mängufilm Kunstnik
2022 "Apteeker Melchior. Viirastus" Mängufilm Kunstnik
2022 "Erik Kivisüda " Mängufilm Konsultant
2020 "Hüvasti, NSVL " Mängufilm Dekoraator
2020 "Rain " Mängufilm Kunstnik
2019 "Klassikokkutulek 3: Ristiisad" Mängufilm Ehitaja
2019 "Tõde ja õigus" Mängufilm Dekoratsioonide valmistaja
2018 "Eia jõulud Tondikakul" Mängufilm Kunstnik
2018 "Põrgu Jaan" Mängufilm Kunstnik

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm