Avaleht » Filmitegijad

Sander Joon

Sander Joon

Sander Joon on lõpetanud Eesti Kunstiakadeemia animatsiooniosakonna (BA 2015 cum laude; MA 2018 cum laude). Tema filmid „Velodrool“, „Moulinet“, „Sounds Good“ ja „Sierra“ on käinud paljudel festivalidel, nagu nt Annecy, DOK Leipzig, Ottawa, Go Short, Stuttgart, Fredrikstad, PÖFF Shorts, Kaboom, Supertoon, Animateka, GLAS, Palm Springs, ja võitnud mitmeid olulisi auhindu. San Francisco rahvusvahelisel filmifestivalil saadud parima lühianimafilmi preemia „Sierra“ eest 2022 annab mh  õiguse kandideerida Oscarile.

Fotod (2)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2022 "Sierra" Animafilm Režissöör
Stsenarist
Animaator
Komposiitor
2021 "Kaka ja kevad" Animafilm Animaator
2021 "Kood" Animafilm
Muud liigitused
Animaator
2019 "Vanamehe film " Animafilm Kunstnik
Animaator
Operaatori assistent
Valgustaja
2018 "Juured: Mu liha ja veri" Dokumentaalfilm Animaator
2018 "Pööriöö" Animafilm Stsenarist
Kunstnik
Animaator
Komposiitor
2018 "Sounds Good" Tudengifilm Režissöör
Stsenarist
Kunstnik
Animaator
Helilooja
Monteerija
Helikujundaja
2017 "Moulinet" Tudengifilm Režissöör
Stsenarist
Kunstnik
Animaator
Monteerija
Komposiitor
2016 "Kihnu kivilaeva lugu" Animafilm Animaator
2015 "Velodrool" Tudengifilm Režissöör
Animaator

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm