Avaleht » Filmitegijad

Jim Ashilevi

Jim Ashilevi

Kirjanik, stsenarist ja lavastaja Jim Ashilevi on sündinud 29. augustil 1984. aastal Tallinnas. Õppinud Tallinna Inglise Kolledžis. Lõpetas Tallinna Ülikooli audiovisuaalse meedia eriala, seejärel jätkas õpinguid Viljandi Kultuuriakadeemias lavastaja erialal, mille lõpetas 2011. aastal. Ta on kirjutanud näidendeid ja stsenaariume ning avaldanud lühiproosat ja luulet ajakirjades Vikerkaar, Värske Rõhk, Vihik ja ZA/UM. Juhtis 2010. aasta sügisest 2014. aasta alguseni telesaadet „OP!“. 2013. aastast on Ashilevi Von Krahli Teatri koosseisuline liige. Töötab lavastaja, näitleja ja dramaturgina. Pälvinud mitmeid kirjandus- ja teatripreemiaid.

Laulja ja näitleja Sandra Ashilevi on tema õde.

Fotod (2)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2019 "Kui eestlased..." Tudengifilm Stsenarist
2018 "Alo" Teleseriaal Stsenarist
2015 "Maa, armastan sind!" Teleseriaal
2013 "Free Range" Mängufilm Sõber
2012 "Kõik muusikud on kaabakad" Mängufilm
Tudengifilm
Chiquita, kirjanik
2012 "Viimane kutse" Tudengifilm
2008 "Teine tulemine" Mängufilm Konsultant
2006 "Zombie-Võlur" Tudengifilm Stsenarist
2005 "Malev " Mängufilm Operaatori assistent Liivlaste vanem Kaupo
2005 "Mis värvi on armastus?" Tudengifilm Peatoimetaja

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm