Avaleht » Filmitegijad

Vello Aruoja

Vello Aruoja

28.05.1930–11.10.1984

Operaator Vello Aruoja sündis 28. mail 1930 Jõgeval. Ta lõpetas 1948 Tartu I Keskkooli (praegu Hugo Treffneri gümnaasium), klassivendade seas olid tulevane tehnikateadlane Hillar Aben, legendaarne raadioajakirjanik Lembit Lauri, majandusteadlane Endel Parijõgi ja maalikunstnik Olev Subbi. 1948–53 õppis Aruoja Tallinna Polütehnilises Instituudis inseneriks-soojusenergeetikuks, seejärel töötas mõned aastad Jõhvi elektrijaamas. 1959–84 töötas ta filmioperaatorina Tallinna Televisioonistuudios (Eesti Televisioonis), kus võttis üles hulganisti kultuuriteemalisi filme. Paljude projektide režissööriks oli tema õde Virve Aruoja.

Loe edasi

Fotod (2)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
1984 "Hundiseaduse aegu " Mängufilm Peremees
1983 "Aedniku talv" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
1983 "Lillelaat" Dokumentaalfilm Režissöör
Operaator
1983 "Mõeldes homsele" Dokumentaalfilm Operaator
1983 "Veohobused võistlevad" Muud liigitused Režissöör
1982 "Aedade annid" Dokumentaalfilm Režissöör
1982 "Meretöö" Dokumentaalfilm Operaator
1982 "Piim" Dokumentaalfilm Operaator
1981 "Aedniku sügis" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
Operaator
1981 "Ettevaatust - Hiiu madal!" Dokumentaalfilm Režissöör
Operaator

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm