Avaleht » Filmitegijad

Karl Levoll

Karl Levoll

15.05.1929–05.05.1994

Karl Levoll sündis 15. mail 1929. aastal Elvas. Ta õppis Elva Keskkoolis, hiljem Tallinna 20. Keskkoolis, mille lõpetas 1949. aastal. Karli isa Jaan oli aktiivne Omakaitse tegelane, 1941. aasta juulis võttis ta koos kohalike metsavendadega osa Konguta vallamaja vallutamisest. Nõukogu ajal oli Karli isa tagaotsitav ning elas varjunime all Tartu linnas. Samal ajal oli ta oma poolvenna kaudu seotud Pärnumaa „Hirmus Antsu“ metsavendade rühmitusega. 1948. aastal Karli isa arreteeriti – karistuseks, nagu oli tavaks, 25+5. Kõige selle taustal olid Karl Levolli õpinguaastad seotud suurte raskustega. Julgeolekuorganite teravdatud huvi tõttu kolis Karl keskkooli lõpetamiseks Tallinna, kuid tagakiusamised ei lõppenud ka seal. ...

Loe edasi

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
1994 "Ameerika mäed " Mängufilm Direktor
1993 "Suflöör " Mängufilm Direktor Teatrikülaline
1992 "Need vanad armastuskirjad" Telemängufilm Direktor Fotograaf Rootsis
1991 "Surmatants " Mängufilm Direktor
Administraator
1989 "Äratus " Mängufilm Direktor
1989 "Pahupidi" Mängufilm Direktor
1988 "Nõid " Mängufilm Direktor
1987 "Metsluiged" Mängufilm Direktor
1986 "Majaaluste keldrite kohandamine varjendeiks" Muud liigitused
Populaarteaduslik film
Toimetaja
1985 "Liikumine ja lapsed" Populaarteaduslik film Direktor

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm