Avaleht » Filmitegijad

Ave Kuik

Kostümeerija Ave Kuik on sündinud 1952. aastal Rakveres. Õppinud Tallinna Kergetööstustehnikumis sekretär-asjaajajaks. Töötas 1986–2001 Eesti Televisioonis kostümeerijana, 2001. aastast vabakutseline. Alates 1990-ndatest tegutsenud kostümeerijana rohkem kui 40 filmi juures, sh paljudes rahvusvahelistes koostööprojektides (“Ikitie“, “Maria’s Paradise”, “Helene”, “Tove”, “Musta Valo”, “Azrael”). Koos kolleeg Annely Pahmaniga on ta aastakümneid säilitanud ja hoidnud väärtuslikku kostüümipärandit ühiselt loodud laos A’la Kostüüm. Aastal 2022 loodud kostüümivarasid koondava Film Costume Estonia ühislao idee algataja ja asutajaliige. Pälvis 2011 Eesti Kultuurkapitali audiovisuaalse kunsti sihtkapitali parima taustajõu preemia. 

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2023 "Kuulsuse narrid" Mängufilm Kostümeerija
2022 "Erik Kivisüda " Mängufilm Kostümeerija
2021 "Eesti matus" Mängufilm Kostümeerija
2021 "Sandra saab tööd" Mängufilm Kostümeerija
2020 "Vee peal " Mängufilm Kostümeerija
2019 "Mehed" Mängufilm Kostüümikunstnik
2018 "Klassikokkutulek 2: Pulmad ja matused" Mängufilm Kostümeerija
2018 "Põrgu Jaan" Mängufilm Kostümeerija
2017 "Igitee " Mängufilm Kostümeerija
2017 "November " Mängufilm Kostümeerija

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm