Avaleht » Filmitegijad

Ülo Krigul

Ülo Krigul

Helilooja Ülo Krigul on sündinud 7. novembril 1978. aastal. Ta on õppinud Nõmme muusikakoolis viiulit. 1997. aastal lõpetas Tallinna muusikakeskkoolis kompositsiooni ja kaugõppes tuuba eriala, samal aastal jätkas õpinguid Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias (EMTA) kompositsiooni erialal 2001. aastani Raimo Kangro, alates 2001. aastast René Eespere ja hiljem Tõnu Kõrvitsa juhendusel. 2004 ja 2005 täiendas end Viini Muusika ja Kaunite Kunstide Ülikoolis professor Detlev Müller-Siemensi juures ja 2006 lõpetas Tõnu Kõrvitsa käe all magistrikraadiga EMTA. Elab ja töötab vabakutselise helilooja ja muusikuna. Filmimuusika vallas on ulatuslikumat koostööd teinud Veiko Õunpuu, Rainer Sarneti, Mait Laasi ja Hardi Volmeriga.

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2018 "Põrgu Jaan" Mängufilm Helilooja
2018 "Tõnu Kõrvits. Lageda laulud" Dokumentaalfilm Stsenaariumi konsultant
2016 "Urbanimatio" Muud liigitused
Animafilm
Helilooja
Helirežissöör
2013 "Lisa Limone ja Maroc Orange: tormakas armulugu" Animafilm Helilooja Tomatimees (hääl)
2011 "Idioot" Mängufilm Helilooja
2011 "Olmeheidutus" Animafilm Helilooja
2010 "Erkki-Sven Tüür: 7 etüüdi piltides" Dokumentaalfilm Konsultant
2009 "Püha Tõnu kiusamine " Mängufilm Helilooja
2007 "Lõpuõhtu" Animafilm Helilooja
2007 "Sügisball " Mängufilm Helilooja Klahvpillimängija restoranis

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm