Avaleht » Filmitegijad

Tõnis Tuuga

Operaator, valgusmeister ja fotograaf Tõnis Tuuga on sündinud 22. oktoobril 1988. aastal Raplas. Ta õppis Rapla Vesiroosi Gümnaasiumis. Fotograafiaga tegeleb 2006. aastast. Pärast gümnaasiumi lõpetamist 2008. aastal asus õppima Tallinna Polütehnikumi fotograafia erialale. 2010. aastal alustas õpinguid Balti Filmi- ja Meediakoolis operaatori erialal. Pälvis 2021. aastal Kultuurkapitali audiovisuaalse kunsti sihtkapitali parima taustajõu preemia hinnatud tegutsemise eest valgusmeistrina.

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2022 "Ajakvartett: Suudle mind oma keelega" Dokumentaalfilm
Muud liigitused
Valgusmeister
2022 "Kes tappis Otto Mülleri?" Teleseriaal Valgusmeister
2021 "Tihumeeter" Dokumentaalfilm
Muud liigitused
Valgustaja
2020 "O2 " Mängufilm Valgusmeister
2020 "Sinine" Mängufilm Valgusmeister
2019 "Kaevik" Tudengifilm Valgusmeister
2019 "Klassikokkutulek 3: Ristiisad" Mängufilm Valgusmeister
2019 "Skandinaavia vaikus" Mängufilm Kärumees
2019 "Uued algused" Mängufilm Valgusmeister
2018 "Eia jõulud Tondikakul" Mängufilm Valgusmeister

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm