Avaleht » Filmitegijad

Kalju Kivi

Kalju  Kivi

Filmikunstnik, stsenarist ja režissöör Kalju Kivi on sündinud 23. märtsil 1951 Tartus. Ta lõpetas 1967 kaheksanda klassi, olles käinud viies erinevas koolis. Et merekooli sissesaamine ei õnnestunud, jätkusid õpingud kutsekoolis nr 3 vedurijuhi erialal. Ppärast lõpetamist 1969 asus Kivi tööle Valga veduridepoosse auruvedurijuhi abina. Samal aastal värvati ta nõukogude armee raudtee vägedesse. Õpingud jätkusid 1972 Tartu kunstikoolis puidu kunstilise töötlemise erialal, aga jäid pooleli. Jätkus töömehe karjäär – puusepana teeninduskombinaadis Kalev, mille kõrvalt lõpetas 1974 õhtukeskkooli ja jätkas õpinguid 1975–1980 Eesti Riiklikus Kunstiinstituudis moekunsti erialal.

Loe edasi

Fotod (2)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2020 "Kerberos" Mängufilm Kunstnik
Rekvisiitor
2017 "Igitee " Mängufilm Kunstnik
2015 "1944" Mängufilm Kunstnik
2015 "Tik-Tak" Animafilm Kellassepp
2013 "Elavad pildid" Mängufilm Kunstnik
2012 "Puhastus" Mängufilm Platsi administraator
2008 "Võõras " Mängufilm Spetsefektid
2007 "Georg " Mängufilm Kunstnik
2004 "Täna öösel me ei maga " Mängufilm Kunstnik
2003 "Kaksikelu" Mängufilm Kunstnik

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm