Avaleht » Filmitegijad

Miljard Kilk

Miljard Kilk

Kunstnik Miljard Kilk on sündinud 7. märtsil 1957 Tartus. Ta lõpetas 1976. aastal Tartu Kunstikooli naha kunstilise kujundamise erialal. Töötas 1976–1977 Vanemuise teatris dekoraatorina ning 1979–1981 Tartu Ülikooli kunstikabinetis laborandina. 1981–1995 oli Miljard Kilk Tallinnfilmi joonisfilmis Priit Pärna filmigrupis värvikunstnik. Koos valmisid sellised auhinnatud tööd nagu „Kolmnurk“ (1982), „Aeg maha“ (1984), „Eine murul“ (1987), reklaamfilm „Lahkudes kustuta valgus“ (1988, ainus NSV Liidu saadud Pronkslõvi Cannes’is, toonases mõistes produtseeris seda läände Olav Osolin), „Hotell E“ (1992), „1895“ (1995), „Porgandite öö“ (1998), koos Ülo Pikkoviga „Bermuuda“ (1996). 2017. aastal Sirbile antud intervjuus on Pärn öelnud: „…ma võin täie kindlusega öelda, et ilma ...

Loe edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
1998 "Bermuda" Tudengifilm
Animafilm
Kunstnik
1998 "Porgandite öö" Animafilm Foonikunstnik
Värvikunstnik
1995 "1895" Animafilm Foonikunstnik
Värvikunstnik
1992 "Hotell E" Animafilm Foonikunstnik
Värvikunstnik
1987 "Eine murul" Animafilm Kunstnik
1984 "Aeg maha" Animafilm Kunstnik
1982 "Kolmnurk" Animafilm Kunstnik
Värvikunstnik

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm