Avaleht » Filmitegijad

Homeless Bob Production

Biograafia

  • Filmitootmisfirma Homeless Bob Production on asutatud 2006. aastal Veiko Õunpuu poolt dokumentaal- ja mängufilmide tootmiseks. Tähelepanu keskmes püütakse hoida kvaliteeti – filmidel peab olema vorm, sisu, mängulisus ning sügavus. HBP-s toodetud Veiko Õunpuu debüütfilm „Sügisball” tõi Eestisse esimese Veneetsia filmifestivali preemia, võites 2007. aastal Orizzonti auhinna. Järgmine mängufilm „Püha Tõnu kiusamine” võitis 2008. aastal Media European Award’i, võistles Sundance’i, Rotterdami ja paljudel teistel rahvusvahelistel filmifestivalidel ning oli Euroopa Filmiauhindade nominent parima kunstnikutöö kategoorias. Edukaks on osutunud ka viimane, 2014. aastal Berlinale festivalil esilinastunud mängufilm „Free Range / Ballaad maailma heakskiitmisest”.

    Meeskond

    Katrin Kissa produtsent
    Veiko Õunpuu režissöör
    Rainer Sarnet režissöör
    Mart Taniel operaator
    Lili Pilt produktsiooni- ja festivalide koordinaator 

    Filmograafia

    Mängufilmid

    2013 Free Range / Ballaad maailma heakskiitmisest, režissöör Veiko Õunpuu

    2011 Idioot, režissöör Rainer Sarnet 

    2009 Püha Tõnu kiusamine, režissöör Veiko Õunpuu

    2007 Sügisball, kaastootja Tugev Tuul Films, Kuukulgur Film, režissöör Veiko Õunpuu 

    2006 Tühirand, kaastootja Tugev Tuul Films, Kuukulgur Film, režissöör Veiko Õunpuu

    Dokumentaalfilmid

    2012 Zahir - Maailma äärel, režissöörid Paul Emmet ja Mart Taniel

    2012 Moest väljas, režissöör Jaak Kilmi

    2009 Miss Robinson, dokumentaalfilm sarjast Eesti lood, kaastootja Eesti Televisioon, režissöör Aljona Suržikova

    2008 Generatsioon O, dokumentaalfilm sarjast Eesti lood, kaastootja Eesti Televisioon, režissöör Aljona Suržikova

    Arenduses

    Rehepapp (mängufilm), režissöör Rainer Sarnet

    Prohvet (mängufilm), režissöör Kaur Kokk

    Nähtamatu võitlus (mängufilm), režissöör Rainer Sarnet

    Viimane (mängufilm), režissöör Veiko Õunpuu, kaastootja Soomest

    Saaremaa (mängufilm), režissöör Guillaume Andre, kaastootja Prantsusmaalt

    Lindude keel (mängufilm)

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm