Avaleht » Filmiliigid

Veealused karid (1959)

Aadu Hindi näidendi "Kuhu lähed, seltsimees direktor?" ainetel

Mängufilm | Melodraama Kestus: 75:20

Bibliograafia

1959

Veealused karid (1959). Kino = Кино, nr 20, lk 7-10.
Veealused karid (1959). Ekraan = Экран, nov.
Бобич, Л. (1959). “ Подводные рифы”. Советская Эстония, 5. nov.
Toom, K. (1959). “Veealused karid”. Sirp ja Vasar, 6. nov, lk 7.
Paas, V. (1959). Suhtelisest ja absoluutsest: Tallinna Kinostuudio uuest kunstilisest filmist “Veealused karid”. Õhtuleht, 10. nov.
Talviste, V. ja Kalda, E. (1959). Suurendada nõudlikkust! Rahva Hääl: Kirjandus ja Kunst, 17. dets.

1960

Katest vilmist: Kiri maalt. Allkiri: Madis (1960). Rahva Hääl, 24. jaan.
Kuus, E. (1960). Järjekordne “kunstkäsitöö”. Kiir, 26. jaan.
Харитонов, Е. (1960). Надуманный конфликт. Ленинский путъ, Кзыл-Орда, 15. nov.
Погост, И., Джалтаспаев, Д. (1960). “Современность и классика”: Кинообразование. Приуральская Правда, 8. dets.

1995

„Kommentaare Eesti filmile: Veealused karid“ [telesaade] (1995). ETV kultuurisaated, http://arhiiv.err.ee/vaata/kommentaare-eesti-filmile-veealused-karid (1.11.2012).

2003

Orav, Õ. (2003). Tallinnfilm I. Mängufilmid 1947-1976. Tallinn: Eesti Entsüklopeediakirjastus, lk 174-183, 768-769.

2010

Lõhmus, J. (2010). Film “Veealused karid” sai lehtedes hävitava hinnangu ja rikkus Arvo Valtoni naise karjääri. Maaleht 13.nov. lk 12.

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm