Avaleht » Filmiliigid

Jõehobu Jõksu lood (2002)

Animafilmid Kestus: 05:36

Huviinfo

Tutvustus Nukufilmi kodulehel

Sünopsis:

Tallinnas juhtub noorte jôehobudega alati midagi…

Jõehobu Jõks Jõe on suure kehaehitusega jõehobu, kes kaalub 350 kg. Ta on energelisem kui enamik jôehobusid ja teda huvitab kõik uus ja huvitav. Jôks on ka hästi sõbralik ja viisakas, kuid vahest veidi hajameelne ning seepärast juhtub mônikord äpardusi.

Tema vend, Jõehobu Põks Jõe, on Jõksust veidi väiksem ja kaalub 150 kg. Ta on tark ja rahulikuma loomuga. Kui Jõksul juhtub äpardus, oskab Põks nii nôu kui jôuga abiks olla.

Lastemeelsetele ja lastele suunatud animeeritud 30-st 3-minutilisest osast koosnev TV-sari ”Jõehobu Jõksu lood” on 9-aastase poisi Christopher-Johannes Staaki kirjutised jõehobude perekonna Jõe elust.

“Jôehobu Jôksu lood” on lugu noorest iseseisvast Jõehobust, kes elab tegelikult Soomes, aga tuleb Tallinnasse külla oma vennale Jõehobu Põksule. Jôks tahab olla oma tegemistes osav ja iseseisev. Kahjuks ei lähe aga alati kõik päris nii nagu täiskasvanutel jõehobudel ning seetôttu juhtub Jõksuga ootamatuid olukordi ning üllatavaid ja naljakate lahendustega seiklusi.

Animatsiooni tehnika: lamenukk/cut-out.
Sihtgrupp: eelkooliealised lapsed

http://www.nukufilm.ee/index.php?menyy=3&juttq=&menyyq=sevencat&lisaks=synopsis&vaata=92&keel=est (8.10.2012).

11-aastane koolipoiss tegi animafilmile stsenaariumi

Nukufilm OÜ teeb katseosa animafilmist "Jőehobu Jőksi lood", mille stsenarist on 11-aastane Prantsuse Lütseumi őpilane Johannes Christopher Staak. Tulevikus loodame "Jőehobu Jőksist" toota seriaali, kuid esialgu on käsil katseosa, ütles BNS-ile Nukufilmi projektijuht Katrin Kuusik.

Noore koolipoisi kirjutatud lugu räägib kahest jőehobust, vennastest Jőksist ja Pőksist. Soomes elav Jőks satub seiklustesse, kui ta hakkab tulema külla Tallinnas elavale vennale Pőksile.

"Need on koomilised ja nutikad lood," ütles Kuusik.

Johannes Christopheri ema Marie ütles, et poiss hakkas seda lugu kirjutama 4-5-aastaselt.
"Siiani on ta seda lugu edasi arendanud," ütles ta, lisades, et poeg kirjutab ka muid lugusid.
Marie Staaki sőnul jőudis lugu jőehobudest Nukufilmi seal töötava tuttava nukutegija kaudu, kellele Christopher kinkis lood sünnipäevaks.

11-aastane koolipoiss tegi animafilmile stsenaariumi (2002). Postimees, 25. jaan, lk 23.

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm