Avaleht » Filmiliigid

Hunt (2003)

Dokumentaalfilmid Kestus: 28:05

Mälestused

Intervjuu Priit Valknaga

Millest dokumentaalfilm «Hunt» jutustab?
See räägib ühe väikese küla argipäevast. Filmi käivitavad jõud olid vanad kohtukroonikad, kust selgus, et kunagi pidas Kesk-Euroopa Eestit libahuntide kodumaaks. Soome folklooriski on libahunt viron susi ja nii edasi. Soovisime minna kummalisse kanti, ääremaale, kus igapäevaelu on teistsugune. Uurisime, mis on sellest uskumusest tänaseks järele jäänud. Sealsete tegelaste kaudu näeme, et äärealal elavad väga säravad isiksused ja põnevad karakterid.

Režissöör Priit Valkna, dokumentaalfilm «Hunt» toob teile juba teise väärika auhinna, suve hakul sai film grand prix’ Leedus peetud Baltimaade telefilmide festivalil. Mida niisugune tunnustus ühele režissöörile tähendab?
Kindlasti mõjub see kui palsam, mis annab hästi palju jõudu. Filmiloojal puudub tavaliselt otsekontakt publikuga – ei saa ju alati olla saalis või suisa vaatajate kodus. Tagasiside kontrollimiseks on see väga tänuväärne ja festivalidel seda kogeb.

Saite auhinnaks Panasonicu värviteleri, ent ometi loobusite sellest. Miks?
Selle transport sest kaugest ja karmist kohast osutus nii keeruliseks ja peavalu tekitavaks, et koos [Eesti Televisiooni esindaja] Piret Suurväljaga leidsime, et õilsam oleks teler annetada heategevuseks. Eks korraldaja siis otsustab, kellele see kingitakse. Ise soovisime selle lasteaiale kinkida. Ka grand prix’ pälvinud soomlased otsustasid värviteleviisorist loobuda, aga selle saatusest ei tea ma midagi.

Nii et tagasi tulite au ja kuulsuse, ent tühjade kätega?
Nojah, võib ju nii ka öelda. (Naerab.)

Milline film teil praegu käsil on?
Koos Allfilmi ja produtsendi Artur Talvikuga on valmimas minu teinegi film «Kaetajad». See on eelmise filmi stilistiline järg. Sest ehkki vaatluse all on uus teema, viis just «Hunt» meid selleni. Tundub, et see teema on tänapäeval inimeste elus palju reaalsemalt olemas.
Maimets, A. (2004). Priit Valkna tõi soome-ugri telefestivalilt režiipreemia [intervjuu Priit Valknaga]. Postimees, 8. okt, lk 25.

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm