Avaleht » Filmiliigid

Külmale maale (1965)

Eduard Vilde 100.sünniaastapäevale pühendatud

Telemängufilm | Draama Kestus: 87:10

Bibliograafia

1963

Jürisson, A. (1963). "Külmale maale" ekraanile. Õhtuleht, 30. sept.
 
1964

Loorents, A. (1964). Suure sõnameistri juubeliks. Harju Elu, 13. okt.

1965

Loorents, A. (1965). Viieks aastaks vangiroodu. Pilt ja Sõna, nr 2, lk 16-17.
Tõnisson, M. (1965). Romaan elab. Kodumaa, 10. veebr.
Lugovskoi, P. (1965). Kinopremjerõ. Sovetskaja Estonija, 26. juuni.
Tamberg, K. (1965). Esimesi mõtteid filmist "Külmale maale". Rahva Hääl, 29. juuni.
Tobro, V. (1965). "Külmale maale" esietendus. Õhtuleht, 20. juuli.
Tobro, V. (1965). "Külmale maale" teleekraanil. Rahva Hääl, 12. aug.
Liidja, M. (1965). E. Vilde "Külmale maale". Õhtuleht, 23. nov.
Kirde, K. (1965). Roman i film. Molodjož Estonii, 25. nov.
Treier, E. (1965). Väikeselt ekraanilt suurele. Sirp ja Vasar, 26. nov.
 
1966

Telefestivali võitjad (1966). Rahva Hääl, 11. dets.
Karemäe, R. (1966). TV + film = telefilm? Rahva Hääl, 25. dets.

1967

Anupõld, E. (1967). Kultuurinädal Uljanovskis. Noorte Hääl, 8. sept.
 
1971

Eesti Telefilm ekraanil: "Külmale maale" 1965 (1971). Televisioon, 23.- 28. aug.
Luur, A. (1971). Kaheteistkümne aasta lõikus. Edasi, 19. sept.

1981

Skulskaja, J. (1981). Kak raskrõvajetsja psevdonim. Sovetskaja Estonija, 5. sept.
 
1983

Tootsen, Ü.(1983). Enne kohtumist uue telefilmiga. Rahva Hääl, 23. okt.

2011

Lõhmus, J. (2011). "Külmale maale” — üks kahest Vilde aasta mängufilmist. Maaleht, 05. märts.

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm