Avaleht » Filmiliigid

Tupiktänava mehed (2012)

Teleseriaal oli Kanal 2 programmis aastail 2012-2013

8 osa,1 hooaeg (pilootosa 2012)

Teleseriaalid

Sisukokkuvõte

Pilootosa
Pisisuli Raul (Märt Avandi) ja tossike Artur (Jaan Pehk) on lootusetud päevavargad. Neid ühendab vankumatu usk, et kohe-kohe kargab neile pähe äriidee, mis teeb nad hoobilt miljonäriks. Ja tundub, et täna on see päev tõesti käes! Teistes peaosades on Lenna Kuurmaa, Helene Vannari, Aleksander Eelmaa.

1. osa: Seksfilm

Komöödiasarja peategelased, pisisuli Raul (Märt Avandi) ja tossike Artur (Jaan Pehk), on lootusetud päevavargad. Neid ühendab vankumatu usk, et kohe-kohe kargab neile pähe äriidee, mis teeb nad hoobilt miljonäriks. Arturil ja ta naisel (Lenna Kuurmaa) on sündimas laps ning kui kuri ämm (Helene Vannari) ei anna asu ning äi (Aleksander Eelmaa) on aheldatud ratastooli, näib olukorrast olevat vaid üks väljapääs. Raul soovitab Arturil oma lapseootel naisega vändata seksfilm ja see kalli raha eest maha müüa. Kuidas aga teha filmi nii, et keegi sellest midagi teada ei saaks? Eriti veel Arturi naine ise, kellel on kavandatavas "linateoses" peaosa?


2. osa: Kinnisvaraäri
Kõige kindlam viis rikastumiseks on omada ja müüa kinnisvara. Raulil ja Arturil endil seda pole - veel. Kuid leidub sugulane, kelle "jõude seisev" kinnisvaranatuke vajab meeste arvates maha müümist. Muidugi sugulase enda teadmata...

3. osa: Paraolümpia
Raul teab, millised kosmilised summad liiguvad profispordis: sponsorite rahad, toetused, võidusummad. Parim mõte on Arturi ratastoolis olev äi Viki trenni viia ning talle sobiv olümpiaala leida. Ja ülisuure rahakotiga sponsorid peaks ise sportlastele tormi jooksma.

4. osa: Ökotoit
Mahetoidu kontseptsiooniga kaasas käiv hõlbus rikastumine on teada ka Tupiktänava meestele. Tee aga tuppa aiamaa ning ujuta turud üle! Turul tehakse leping Turu-Koljaga, kellele lubatakse kahe nädalaga tonni kapsaid ja muid aiasaadusi ning seda kõike oma ökotalust, milleks on Rauli pisike elutuba.

5. osa: Inimrööv
Mahetoidu kontseptsiooniga kaasas käiv hõlbus rikastumine on teada ka Tupiktänava meestele. Tee aga tuppa aiamaa ning ujuta turud üle! Turul tehakse leping Turu-Koljaga, kellele lubatakse kahe nädalaga tonni kapsaid ja muid aiasaadusi ning seda kõike oma ökotalust, milleks on Rauli pisike elutuba.

6. osa: Hobusekonservid
Tupiktänava mehed plaanivad hakata üle Venemaa piiri salaja hobuseid Eestisse smugeldama, et need Lõuna-Eesti metsade keskel verivorstideks ja hobuseliha konservideks viilutada. Üheskoos räägitakse äripartneriks ka Turu-Kolja, kelle vend just piiri ääres pidavat omama suursugust konservitehast. Kuid hea plaan muutub järsult, kui mängu tulevad nii teepervelt korjatud kährikuraiped, kui ka kindel plaan ristata Afganistaani hurt ja pikakarvaline taksikoer.

7. osa: Hingehoidmine
Surnu maine vara jääb ju omanikuta ja see tõmbab ligi igasuguseid kelme... Tupiktänavas on liikvel jutud, et üks selline lohutajast "käehoidja" sai surijat tänutäheks luksusjahi - pool kilti pika! Ja jälle on Raulil ja Arturil geniaalne plaan valmis: korraldada soovijatele proovimatused, kus tulevane kadunuke saab ise muusika tellida ja fotodelt kaeda, kui ilus ta kirstus välja nägema hakkab. Samal ajal pole Saare Kuldaril ikka veel neeru...

8. osa: Heategevuskontsert
Ei ole midagi tulusamat kui muusikaäri. Artur ja Raul võtavad ette reisi pealinna, sest just seal on ainus koht Eestis, kus üldse on mõtet mingit kontserti korraldada - Tallinna laululava! Koit Toome, Birgit Õigemeel, Tanel Padar, Iiris Vesik - kui nende nimedega liita isiklikult Rauli enda sulest muusa õnnistusel sündinud ühislaul, mis iga eestlase südame kiiremini tuksuma paneb, siis on tulemus garanteeritud ja pappi hakkab voolama, mis kole! Selline on vähemalt plaan...

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm