Avaleht » Filmiliigid

Minetus (2014)

BFM meediaosakond: bakalaureusetöö

Tudengifilmid | Draama Kestus: 25:26

Sisukokkuvõte

Meediaüliõpilase Martin Haljaste bakalaureusetööna valminud film räägib loo Mattiasest ja tema vastasseisust oma ülemusega ning ette kaotatud võitlusest minetatud armastuse eest.

Mattias (Simeoni Sundja) ja Anna (Marian Heinat) seisavad katusel. Järsku on kosta valju müra, mis valjenevad veelgi. Äratusekll heliseb ja see vaigistatakse. Mattias, kergelt sasipäine noormees, väljub kortermajast. Tal on käes portfell, võtmed ja võileib. Ta kiirustab bussi peale, aga just siis kui ta hakkab teed ületama jääb ta napilt auto alla. Ta on ehamtusest kange. Mattias jätkab teekonda ja jõuab lõpuks bussi peale, kus ta käsi jääb ukse vahele ning pärast käe kätte saamist kukuvad kõik paberid ta kohvrist välja. Mattias jõuab tööle ja siseneb lifti. Olles jõudnud peaaegu enda korrusele jääb lift äkitselt kinni.

Mattias siseneb kontorisse ja läheb enda laua juurde. Seal istub võõras mees. Nad tervitavad ebavlevalt ja Mattias istub ka laua taha. Me Braun (Allan Kress), väljapeetud, ülbe ja ennasttäis ülemus, astub Mattiase laua juurde ja kuulutab kõigile, kuidas Mattias on jälle hiljaks jäänud. Ta viskab Mattiase lauale hunniku dokumente ja laseb tal aruande teha. Mattias on segaduses tema laua taga istuvast võõrast mehest ja Mr Braun selgitab, et see on uus töötaja, keda polnud mujale istuma panna. Mr Braun lahkub oma kontorisse.

Mattias saab telefonikõne arstilt, kes väidab, et Mattias peab kiiremas korras uuringutele minema. Eemalt tuleb Mr Braun ja vajutab kõne kinni, öeldes, et eraasajdega tuleb väljaspool tööaega tegeleda. Ta viskab Mattiase lauale veel hunniku pabereid ja lisab, et Mattias aitaks Elist, kellel on arvepidamisega vahel probleeme. Mattias küsib ka enda palgatõusu kohta, aga Braun naerab ta välja ja ütleb, et Mattiaselt tuleb hoopis töötasu kärpida, sest viimane ei teinud vabatahtliku annetust firma kontole, mida ülejäänud tegid. 

Mattias tõstab paberid eemale ja nende taga on tema rahakott, mille ta avab. Ta näeb naist, Annat, kellega koos ta restoranis on. Mr Braun nipsutab Matitiase nina ees sõrmi ja ütleb, et Elise asjad võiks järgmiseks päevaks valmis olla. Mattias on kodus ja tegeleb dokumentidega, kui saab järsku kõne. See on Mr Braun, kes teatab, et Mattias peab natukseseks ajaks palgata puhkusele jääma ning Jürgen saab tema asjatoimetusi jätkata. Lisaks palub ta ka paar isiklikku asja korda ajada. Mattias üritab põigelda, aga Mr Braun ähvardab ta soovituskirjast ilma jätta ja käseb tal teha nii nagu talle öeldud. Mattias on vihane ja lööb kõik kaustad laualt maha. 
Mattiase laual on Anna pilt ja ta mõtleb taas Anna peale. Anna sõrme pannakse sõrmus ja ta on õnnelik. Anna pilt kukub maha ja Mattiase tõstab selle üles. Lauale on jäänud mõningad paberid.


Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm