Avaleht » Filmiliigid

Sisukokkuvõte

Eesti kokandustaeva ere täht, kahe restorani looja ja omanik Roman Zaštšerinski paotab ukse koka elukutse ja restoranipidamise igapäevaellu.

Roman Zaštšerinski, vene, valgevene, poola ja saksa verd kokk, äratab imetlust. Ta tegi hulljulge tembu: avas Tallinnas masuajal, aastal 2009  koos emapoolse tädipoja Igor Andrejevi ja sommeljeest abikaasa Jana Zaštšerinskiga oma väikese perekohviku Moon. Neli aastat hiljem lõi ta järgmise söögikoha, restorani Kolm Sibulat. Roman armastab oma tööd. Kunagisest palgatöölisest peakokast on saanud omanik, aga  mis olulisem, Roman on ideede generator, eripärase kohavaimu kujundaja, meeskonna õpetaja ja toiduelamuste looja. Romani kirg on toit, selle valmistamine, maitseelamuste pakkumine. Selles kires on kunstilist loovust ja hoolivust oma klientide pärast. Pererestoranis on käsil menüü vahetus: Romani juhendamisel toimetavad köögis kõik kokad, et uute roogade maitsenüansid paika lihvida. Roman tahab restorani taset hoida iga päev, iga tund – see on kurnav, kuid loomingulist rahuldust pakkuv eneseületamine. Hea restorani saladus on hästi toimiv meeskond, andekad ja ambitsioonikad inimesed, kes tahavad areneda, mõtlevad ühes rütmis ja naudivad oma tööd. 

Märksõnad: avatud köök | degusteerimine | ettekandja | ettevõtlikkus | juhendamine | kirglikkus | klient | kokk | loomingulisus | maitseelamus | meeskonnatöö | peakokk | pererestoran | restoran | restorani asutamine | restorani menüü | restoraniköök | sommeljee | söömine | tippkokk | toidu serveerimine | toidu valmistamine | toidukultuur | töösuhted | töövestlus | õpetamine | Vaata kõiki »

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm