Avaleht » Filmiliigid

Kahe tule vahel (2011)

Dokumentaalfilmid Kestus: 24:00

Huviinfo

Tekst filmilindilt

Kevin istus esimest korda Vormel I rooli 16. novembril 2011. Ta jätkab teekonda unistuste täitumise poole. Kaspar liigub venna jälgedes. Tema unistus on jõuda veel kaugemale. Aivar jätkab oma unistuste teekonda. Tema unistus on viia ellu unistusi.

Filmist kriitiku pilguga

Tarmo Teder: „Martin Korjuse „Kahe tule vahel” püüab näidata endise krossimehe Aivar Korjuse ja tema poja Kevini lugu, mis jookseb ilma veenva kompositsioonilise teljeta konarlikus montaažis kuidagi hajevil. Ühist unistust, et Kevin Korjus jõuaks kord Vormel 1 rooli, peljatakse jõuliselt esile tuua, otsekui kartes seda sõnuda. Nõnda jääb amorfne film justkui selgema sisulise sihita võetud telereportaaži moodi esituseks. Perekondlikus loos on aeg-ajalt pildil ka noorem poeg Kaspar, kes kihutab kardil. Ka ema ja kunagisest motomehest vanaisa saavad sõna. Filmi peamiseks aineseks ongi võidusõidud, nendeks valmistumine ja kaasaelamine, sellega seonduvast rääkimine.
/---/

Kui Kevin võidab kusagil etapi, siis noorem vend saab kodus kardil kolmanda koha; kui vanem vend kihutab välismaal, siis tullakse noorema venna võistluse aegu kardiraja äärest teleka juurde ikka Kevinit vaatama. Paralleelmontaaži printsiip ei hakka korralikult tööle. Mootorite ja võidusõidu maailm on kiire ja kärtsakas, aga film jääb uimaselt ekslikuks. Kevini tippu mineku halastamatu pühendumise teema jäi filmis liiga aimatavaks. Kevinist jäi mulje, et võidusõidumaailma ümarhambuline süsteem on teda juba omajagu kaamerate ees suhtlema lihvinud, justkui poolmasinliku "tootena" teele lükanud, olgu see öeldud hoiatuseks.

Nähtu põhjal tekkis kahtlus, kas seda filmi oli kohe vaja nii vara ja veel sugulasel teha. Maailm on täis sadu miljardeid purunenud unistusi, aga see ei tähenda seda, et neid ei võiks jälle juurde kütta.. Vähemalt taheti, juleti ja prooviti ning säilib reaalne lootus, et millalgi tulevikus võib Kevin oma võidusõidu eduga vääristada ebaõnnestunud filmi "Kahe tule vahel".
Teder, T. (2013). Väikese juubeli künnisel ehk Eesti lood 2011, II. [Dokumentaalfilmide sarjast "Eesti lood", mh ka „Kahe tule vahel“]. Teater. Muusika. Kino, nr 1, lk 88-98.

Kevin Korjus

Kevin Korjus (sündinud 9. jaanuaril 1993) on Eesti autosportlane.
2010. aastal võitis ta läbi aegade noorima inimesena Vormel Renault Eurocup 2.0 sarja tiitli, millega tagas 2011. aastaks osalemise Vormel Renault 3.5 sarjas.
2011. aastal võitis ta kohe hooaja esimese sõidu Hispaanias ning sai 18 aasta 3 kuu ja 8 päeva vanuselt kõige nooremaks Vormel Renault 3.5 sarja etapivõitjaks.
Täpsemalt:
Kevin Korjus - Vikipeedia, vaba entsüklopeedia

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm