Avaleht » Filmiliigid

Vabrikköök suvehooajal Pärnus (1966)

Ringvaade "Nõukogude Eesti" nr 3 (832), jaanuar 1966

3/5

Filmikroonikad Kestus: 00:46

Vabrikköök suvehooajal Pärnus

Ülevaade ühiskondlike toitlustamisettevõtete köökidest Pärnus.

Suvituslinna Pärnu kokad valmistuvad tagasi lööma oodatavat suvitajate pealetungi. Suvel kasvab alati sööjate hulk sedavõrd, et igal aastal on appi kutsutud 30 kokka teistest linnadest. Nüüd on abiks vastasutatud vabrik-köök, mille kotletiautomaat teeb tunnis 2000 kotletti. Kotlettide valmistamine uues köögis algab liharaiumisest ja hakkliha valmistamisest kuni valmistoodangu pakendamiseni. Uue suurköögi toodangust jätkub Pärnu linna toitlustusettevõtetele ja kulinaartooteid müüvatele kauplustele. Lisaks kotlettidele veetakse laiali metallnõudes ka karbonaade, šnitsleid, biifsteeke, antrekoote. Ostjad kulinaartoodete poes, kohvik-restoran Võit nimesilt.

Filmi režissöör: Reet Kasesalu

Märksõnad: kauplus | kokad | kokandus | kulinaaria | liha hakkimine | liha raiumine | suurköök | toidu valmistamine suurköögis | toiduainetööstus | toidukastide laadimine | Vaata kõiki »

Põhiandmed

Vaata kõiki
Tootjafirma Tallinnfilm
Värvus m-v
Heli helifilm
Teose liik Filmikroonikad, Filmikroonika 1940 II pool-1991
Esitlus / dialoog eesti
Kestus: 00:46

Tegijad

Vaata kõiki
Režissöör Reet Kasesalu
Operaator Harri Martinson
Toimetaja Peedu Ojamaa

Esilinastused

Vaata kõiki
  • linastusluba: 27.01.1966, Eesti

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm