Avaleht » Filmiliigid

RAMETO auhinna jagamine (1966)

Ringvaade "Nõukogude Eesti" nr 1 (830), jaanuar 1966

6/6

Filmikroonikad Kestus: 01:52

Huviinfo

Kunstinõukogu arutelult 9. veebruaril 1966

Beltšikov: Võrreldes eelmiste paladega, on see teostatud märksa tugevamal tasemel, raskustest rääkimata. See on huvitav pala, dünaamiline.

Parvel: Pala mõte ei ole välja toodud. Pant rabeleb, samuti kaamera. Kui sellest palast otsida mõtet või ideed, siis siin see välja ei tule.

Tambek: Operaatorit ei saa süüdistada, kui Pant hüppab.

Kasesalu: Operaatoritöö kohta pole midagi öelda, kuid tekstiline osa on segane - mis on "Rameto", miks auhinnad välja anti?

Ojamaa: Mis on "Rameto", see välja ei tule, kuid kuidas toimus raadio "Estonia-3M" väljaloosimine, see peaks enamvähem selge olema.

Beltšikov: Pala on lokaalse tähtsusega. Arvestatakse sellega, et inimesed kuulavad raadiot.
Me andsime küll kõikidele paladele teise grupi, kuid selles ringvaates torkab silma mingisugune hõredus. Ei leia erilisi saavutusi montaaži ega muusikalise kujunduse osas. Teiste ringvaadetega võrreldes on natuke madalamal tasemel tehtud.

Parvel: Sm Beltšikoviga võib nõus olla, kuid hõredus käib temaatika kohta.

Kasesalu: Arvan, et hõredus on tingitus sellisest muusikalisest kujundusest, mis on males, tehases ja "Rametos".

Ojamaa: Esimesest numbrist alates on tahetud teha selline elurõõmus ja hoogne ringvaade. On portreed, tähtsamate sündmuste äramärkimine. Mis puutub muusikalisse lahendusse, siis on toredasti leitud avapala muusika.

Tambek: On selline pala nagu autasude kätteandmine, see on liikumatu pala. Samasugune liikumatu pala on maletšempionaadi lõpetamine. Puhttehniliselt lahendatud, ilma et inimesi oleks välja toodud. Natuke elavam on tantsuvõistlus. Akrobaadid ka midagi juurde ei anna, "Rameto" juures on palju küsimusi. Palade tõlgendamine jätab soovida.

Danilovitš: Ringvaate temaatika on üksluine, neli viimast pala on ühetaolised. Ja peab ütlema, et kõik asjad on primitiivselt, tavaliselt võetud. Võtame kasvõi akrobaadid ja male - jätavad võrdlemisi kesise mulje. Pole arvestatud palade lahendamise viise ja omavahelist sidumist. Sellest jääbki üksluiseks ja tervikuna ebahuvitavaks. Operaatorite poolt pole head loomingulist suhtumist. Välja päästab tantsupala, kus on hoogsust ja pidulikkust.

Palale anti II tasustamisgrupp.
Allikas: ERA.R-1707.1.942 Kunstinõukogu protokollid.

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm