Avaleht

Valeria Anderson

Valeria Anderson

Dokumentaal- ja kroonikafilmide režissöör Valeria Anderson (1968. aastast Valeria Anderson-Käsper) sündis 11. märtsil 1932 Prantsusmaal Soulac-sur-Meris. 1938. aastast on ta elanud Eestis. Lõpetas 1959 Moskvas Üleliidulise Riikliku Kinematograafiainstituudi (VGIK) mängufilmirežissöörina (oli Mihhail Rommi õpilane) ning töötas 1959–89 Tallinnfilmis dokumentaal- ja kroonikafilmide režissöörina. On režissöörina teinud 29 dokumentaalfilmi ja 98 ringvaadet "Nõukogude Eesti" (1959–84). 1965–67 õpetas Tallinnfilmi juurde loodud filminäitlejate stuudios.

 

Loe edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
1988 "Hiina müüri ääres" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
Teksti autor
1988 "Rahvarinde kongress" Filmikroonika Režissöör
1987 "Ees on järgmine etendus" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
1987 "Õhkmadratsid" Muud liigitused
Reklaamfilm
Režissöör
1986 "Vaikelu lihaga ja lihata" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
1985 "Areng" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
1985 "Nõukogude Eesti 1984/85. Su jõud - Eestimaa" Muud liigitused
Dokumentaalfilm
Režissöör
Stsenarist
1984 "ENSV teeneline kunstitegelane viiulimeister Feliks Villak" Filmikroonika Režissöör
1984 "Kodukotus" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
1984 "NSVL Ülemnõukogu saadikukandidaat Liivi Mardi" Filmikroonika Režissöör

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm