Avaleht

Sulev Keedus

Sulev Keedus

Mängu- ja dokumentaalfilmide režissöör, stsenarist, operaator ning fotograaf Sulev Keedus on sündinud 21. juulil 1957 Tallinnas. Tema lendurist isa Ülo Keeduse meelishobideks olid harrastusfilmid ja purilennukid. Keskhariduse omandas filmikallakuga Tallinna 37. Keskkoolis. Kinotegemist alustas Nõmme kultuurimaja juures tegutsevas noortefilmistuudios Diogenese Tünder, mille rajajaiks olid kultuurharidustöö üliõpilane Olav Neuland ja filmiamatöör Tõnu Aru. 1979 lõpetas Keedus Ed. Vilde nimelise Tallinna Pedagoogilise Instituudi näitejuhina ning 1989 Moskvas Režissööride ja Stsenaristide Kõrgemad Kursused mängufilmide režissöörina. Kursuste lõputöö "Ainus pühapäev" (1990) valmis Veiko Jürissoni originaalstsenaariumi põhjal. Töötanud 1977–1982 režissööri ja operaatori assistendina Eesti Telefilmis, seejärel mitu aastat doktor Arnold Seppo kliinikus fotolaboratooriumi juhatajana. 1984. ...

Loe edasi

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2017 "Mehetapja/Süütu/Vari " Mängufilm Režissöör
Stsenarist
2017 "Sõda" Dokumentaalfilm Režissöör
Operaator
Idee
2012 "Varesesaare venelased" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
Operaator
2011 "Kirjad Inglile " Mängufilm Režissöör
Stsenarist
Dialoogi autor
2007 "Jonathan Austraaliast" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
Operaator
2006 "Reis kerge pagasiga" Dokumentaalfilm Konsultant
2006 "Ruudi " Mängufilm Fotograaf
2005 "Tormise regi" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
Operaator
2004 "Perekond" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
Operaator
2003 "Somnambuul" Mängufilm Režissöör
Stsenarist

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFSA
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm