Avaleht

Lauri Lagle

Lauri Lagle

Näitleja ja lavastaja Lauri Lagle on sündinud 12. veebruaril 1981. aastal Tallinnas. Ta lõpetas 2006. aastal Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia lavakunstikooli XXII lennu (kursuse juhendaja Priit Pedajas). 2006-2013 oli ta näitleja Eesti Draamateatris ning tegi lisaks sellele ka mitmeid töid lavastajana. Alates 2013. aastast on ta vabakutseline näitleja ja lavastaja.  Ta oli nomineeritud Eesti teatriauhindade parima lavastaja preemiale aastal 2013 lavastuse "Suur õgimine" eest ja aastal 2014 lavastuse "Kolmapäev" eest. 2017. aastal pälvis "Paradiisi" eest Ants Lauteri nimelise lavastajauhinna. Filminäitlejana on ta mitmel korral mänginud režissöör Veiko Õunpuu filmides ning peaosa eest filmis „Free Range“ sai ta 2014. aastal Vilniuse rahvusvahelisel ...

Loe edasi

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2019 "Jeesus näitab sulle teed kiirteele " Mängufilm
2018 "Portugal " Mängufilm Režissöör
Stsenarist
2015 "Roukli" Mängufilm
2013 "Free Range" Mängufilm Fred
2009 "Kuni surm meid lahutab" Tudengifilm Marko
2008 "Eriti just hommikuti" Tudengifilm Kaur
2008 "Tuulepealne maa" Teleseriaal Hävituspataljonlane III
2007 "Kuhu põgenevad hinged " Mängufilm La Mort
2005 "2 pic" Tudengifilm Tukk

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm