Avaleht

Avo Kõiv

Filmiamatöör Avo Kõiv on sündinud 29. juunil 1931 Tartus. Lõpetas 1950 Tartu 6. Keskkooli ja 1959 Dnepropetrovski Mäeinstituudi mäeinseneri kutsega. Töötanud kogu elu Eesti Põlevkivi kaevandustes. Aavo Kõiv on üks amatöörfilmiklubi „Filmistuudio Eesti Põlevkivi“ asutajaliikmetest 1961. aastal ja oli selle juht läbi kogu filmistuudio tegutsemisaja kuni 1989. aastani. 1968. aastal Tallinnas toimunud vabariiklikul amatöörfilmide ülevaatusel tunnistati „Filmistuudio Eesti Põlevkivi“ ENSV parimaks amatööride koondiseks, 1972. aastal omistati stuudio põhikoosseisule Üleliidulise Rahvamajanduse Saavutuste Näituse pronksmedal ja 1976. aastal Rahvastuudio aunimetus.

Loe edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
1992 "ESTO päevad New Yorgis" Amatöörfilm Produtsent
1988 "Tänav" Amatöörfilm Operaator
1986 "Piisk piisa järel" Amatöörfilm Režissöör
Operaator
1986 "Üks pluss üks (1+1)" Amatöörfilm Operaator
1985 "Lõõtspillimeister" Amatöörfilm Operaator
1984 "Kaevandusvesi" Amatöörfilm Režissöör
1984 "Kõrbeuited" Amatöörfilm Režissöör
Operaator
1984 "Monoloog" Amatöörfilm Režissöör
Operaator
1982 "Homo Sapiens" Amatöörfilm Režissöör
Operaator
1982 "Vägilane" Amatöörfilm Režissöör

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm