Avaleht

Jüri Garšnek

Jüri Garšnek

Filmioperaator Jüri Garšnek sündis 15. veebruaril 1939 Petserimaal Vana-Irboskas teenistujate peres. 16aastase noormehena tuli ta Tallinna Kinostuudiosse operaatori assistendiks ja leidiski filmikunstis oma kutsumuse. 1962 lõpetas Garšnek Üleliidulise Riikliku Kinematograafiainstituudi (VGIK) filmioperaatorina. 1975 jõudis ta mängufilmioperaatori kõrgeima kategooriani. Jüri Garšnek töötas lisaks dokumentaal-, kroonika- ja kontsertfilmidele operaatorina 14 täispika mängufilmi juures.

Loe edasi

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2018 "Kas mõistab järeltulev sugu ..." Dokumentaalfilm
Populaarteaduslik film
Operaator
1980 "Hooajal" Dokumentaalfilm Operaator
1980 "Professor Bruno Luki õpilane pianist Kalle Randalu" Filmikroonika Operaator
1980 "Pulmapilt" Mängufilm Operaator Tulnukas
1980 "Tallinn 80" Dokumentaalfilm
Muud liigitused
Operaator
1979 "Külaline " Tudengifilm Kõrtsiline
1979 "Olümpialase autogramm" Muud liigitused Režissöör
1979 "Soolo" Tudengifilm Operaator
1978 "Naine kütab sauna " Mängufilm Operaator
1978 "Naine kütab sauna " Reklaamfilm Operaator

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm