Avaleht

Riho Unt

Riho Unt

Stsenarist, režissöör ja kunstnik Riho Unt on sündinud 15. mail 1956. aastal Harjumaal. Lõpetas 1976 Tallinna 37. Keskkooli, õppis 1977 – 1979 Tallinna Pedagoogilises Instituudis ja seejärel Eesti Riiklikus Kunstiinstituudis, mille lõpetas 1982 sisearhitektina. Töötas 1982 – 1991 stuudios Tallinnfilm režissööri ja kunstnikuna, 1991. aastast töötab režissööri ja kunstnikuna filmistuudios Nukufilm. Aastast 1998 Eesti Kunstiakadeemia stsenograafia osakonnas dotsent, õpetanud kolmemõõtmelist animatsiooni ka Turu Kunstiülikoolis, Volda filmikoolis Norras ja Helsingi animatsioonikursustel. Riho Unt tegi üksikuid joonisfilme 1980. aastatel, hiljem on ta jäänud truuks ümarnukutehnikale. Tema tuntumaid töid on “Kapsapea” triloogia (“Kapsapea” 1993, “Tagasi Euroopasse” 1997, “Saamueli internet” 2000) jäärapäise taluperemehe Saamuel ...

Loe edasi

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2019 "Tiivad (tootmises)" Animafilm Režissöör
2018 "Kapten Morten lollide laeval" Animafilm Režissöör
Kunstnik-dekoraator
Piltstsenaariumi joonistaja
2018 "Maria ja seitse pöialpoissi " Animafilm Režissöör
Stsenarist
Kunstnik
Monteerija
2017 "Miriam järve ääres" Animafilm Režissöör
2015 "Isand" Animafilm Režissöör
Stsenarist
Kunstnik
Monteerija
2013 "Miriami tuulelohe" Animafilm Režissöör
Monteerija
Piltstsenaariumi joonistaja
2012 "Happy Birthday" Animafilm Režissöör
Stsenarist
Kunstnik
Monteerija
2012 "Valge doomino" Tudengifilm Animaator
2011 "Kärbeste veski" Animafilm Juhendaja
2008 "Lili" Animafilm Režissöör
Stsenarist
Kunstnik
Monteerija
Piltstsenaariumi joonistaja

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm