Avaleht

Heino Pars

Heino Pars

Nukufilmilavastaja Heino Pars, eesti nukufilmitraditsiooni rajaja Elbert Tuganovi kõrval, sündis 13. oktoobril 1925. aastal Mustlas Viljandimaal. Ta õppis Mustla algkoolis, Tartu 1. Reaalkoolis ja Viljandi keskkoolis, kus jõudis lõpetada eelviimase, 11. klassi. Siis algas Teine maailmasõda ja Pars mobiliseeriti 1943. aastal Saksa armeesse. 1944. aastal sai ta tõsiselt haavata ning sattus venelaste kätte vangi. Vangis oli Pars poolteist aastat ja enne vabanemist tegi tööd naelavabrikus. 1946. aastal vabanes Pars vangilaagrist ning asus õppima TRÜ arstiteaduskonda veterinaaria erialale, osaledes samal ajal aktiivselt ülikooli näiteringis. 1950. aastal õpingud katkesid ja Pars asus tööle Järva-Jaanis veterinaarina. Otsus ülikool pooleli jätta oli tingitud kartusest, ...

Loe edasi

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
1990 "Päkapikud piiluvad" Animafilm Režissöör
Stsenarist
Dublaaži režissöör
1988 "Hernes" Animafilm Režissöör
Stsenarist
1986 "Elujõgi" Animafilm Režissöör
Stsenarist
Dublaaži režissöör
1985 "Seitse kuradit" Animafilm Režissöör
Stsenarist
1984 "Naerupall" Animafilm Režissöör
Stsenarist
1983 "Meemeistrite linn" Animafilm Režissöör
Stsenarist
Dublaaži režissöör
1981 "Nael II" Animafilm Režissöör
Stsenarist
1980 "Välek Vibulane" Animafilm Režissöör
Stsenarist
1979 "Kui mehed laulavad" Animafilm Režissöör
Stsenarist
1978 "Kunksmoor ja kapten Trumm" Animafilm Režissöör

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm