Avaleht

Arvo Vilu

Arvo Vilu

Dokumentaalfilmide operaator Arvo Vilu on sündinud 9. oktoobril 1942. aastal Rakveres. Aastal 1961 lõpetas ta Viru-Jaagupi keskkooli, 1976–82 õppis Moskvas Üleliidulise Riikliku Kinematograafiainstituudi (VGIK) kaugõppes operaatoriks. 1965–98 töötas Arvo Vilu filmistuudios Tallinnfilm, seejärel jätkas vabakutselise operaatorina; tema peamised koostööpartnerid on olnud produktsioonifirmad Polarfilm, Exitfilm, Ikoon, Raamat Film, F-Seitse ja Vesilind.

Vaata intervjuud: Intervjuu Arvo Viluga

Loe edasi

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2016 "Täna mängime sõda" Dokumentaalfilm Operaator
2014 "Maastiku mustrid" Dokumentaalfilm Operaator
2014 "MUHU: Ätsed ja roosid" Dokumentaalfilm Operaator
2013 "Heino Eller. Quinta Essentia" Dokumentaalfilm Operaator
2013 "Kuumad naised vabast tahtest" Dokumentaalfilm Operaator
2013 "Tulekahju paine" Dokumentaalfilm Operaator
2012 "Hingevalvur" Dokumentaalfilm Operaator
2012 "Kaleva müsteerium" Dokumentaalfilm Operaator
2012 "Keelekümblejate kolm kevadet" Dokumentaalfilm Operaator
2012 "Kosmos" Tudengifilm Operaator

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm