Avaleht

Toomas Kirss

Režissöör ja produtsent Toomas Kirss on sündinud 3. novembril 1958. aastal Saaremaal. Õppis aastatel 1966–1974 Raikküla Põhikoolis, 1974–1978 Rapla Keskkoolis, 1978–1979 Tallinna 19. Tehnikakoolis ning 1980–1984 Tallinna Pedagoogikaülikoolis režissöör-lavastaja erialal. 1984–1995 töötas Eesti Televisioonis režissöörina ning alates 1995. aastast  tegutseb tv-produtsendi ja režissöörina (kaasosanik firmas HESS-B OÜ, Risti Grupp OÜ omanik), HSL FILM. Toomas Kirss on teinud režissöörina dokumentaalfilmid „Jüri Järvet“ ja „Avatud Eesti Fond“ ning stsenaristina dokumentaalfilmi „Jackpot“. Tootnud ja lavastanud telesarju „Miss Marple“, „Salmonid“, „V.E.R.I.“, „Waba riik“, „Kired“, „Kelgukoerad“, „Pilvede all“, „Üheotsapilet“, „Kartulid ja apelsinid“, „Brigaad 3“.

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2018 "Õigus õnnele" Mängufilm Režissöör
2018 "Pilvede all. Neljas õde" Mängufilm Režissöör
2015 "Üheotsapilet" Teleseriaal Produtsent
Režissöör
2013 "Kartulid ja apelsinid" Teleseriaal Produtsent
2010 "Pilvede all" Teleseriaal Produtsent
Režissöör
2008 "Jackpot" Dokumentaalfilm Stsenarist
2007 "Brigaad 3" Teleseriaal Produtsent
Režissöör
Stsenarist
2007 "Jan Uuspõld läheb Tartusse " Mängufilm Telerežissöör
2006 "Kelgukoerad" Teleseriaal Produtsent
1998 "Kired" Teleseriaal Produtsent
Režissöör

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm