Avaleht

Karol Ansip

Karol Ansip

Filmiajaloo õppejõud ja režissöör Karol Ansip on sündinud 21. detsembril 1970 Tartus. Lõpetas 1990 Tartu Kunstikooli kunstilise kujundamise erialal. 1996-2001 õppis Tallinna Pedagoogikaülikoolis ja sai bakalaureusekraadi dokumentaalfilmide režissöör-operaatori erialal. Teinud kursusetööna dokfilmi “Anekdoot” (2000) ja bakalaureusetööna dokfilmi “Raudroosiõied” (2001), mille eest anti talle Eesti Filmi Sihtasutuse noore filmitegija stipendium (2001). Avaldanud filmikirjutisi ajakirjas Teater. Muusika. Kino, kultuurilehes Sirp ja päevalehes Postimees.

(biograafia täiendamisel)

 

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2017 "Heldur " Dokumentaalfilm Produtsent
Režissöör
Stsenarist
Monteerija
2004 "Reporter" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
Operaator
Monteerija
2004 "Vali kord " Dokumentaalfilm Operaator
2001 "Raudroosiõied" Tudengifilm Režissöör
Stsenarist
Operaator
2000 "Anekdoot" Tudengifilm Režissöör
1999 "Allians" Tudengifilm Režissöör
1999 "En Face" Dokumentaalfilm Režissöör

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm