Avaleht

Ülo Pikkov

Ülo Pikkov

Režissöör, produtsent, filmiteoreetik ja -õppejõud Ülo Pikkov on sündinud 15. juunil 1976 Tallinnas keemikute perekonnas. Ta lõpetas 1994 Tallinna 49. Keskkooli, 1998 esimese eestlasena Turu Kunsti ja Meedia Koolis animatsiooni eriala ning 2005 Tartu Ülikooli Õigusinstituudi. 1998. aastast töötab Ülo Pikkov režissöörina stuudios Eesti Joonisfilm, 2004. aastast Eesti Filmi Sihtasutuse juriidilise eksperdi ja 2006. aastast dotsendina Eesti Kunstiakadeemia meediateaduskonna animatsiooniosakonnas, mille loomises ta koos Priit Pärnaga aktiivselt osales. Hetkel on Pikkov lõpetamas 2011. alustatud doktorantuuriõpinguid Eesti Kunstiakadeemias, doktoritöö teemaks "Sürrealismist animatsioonfilmis".

Loe edasi

Fotod (4)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2018 "Juured" Dokumentaalfilm Produtsent
2018 "Miks ma siis ei lähe?" Dokumentaalfilm Produtsent
2017 "Lahtilaskmise lugu" Animafilm Produtsent
Režissöör
Stsenarist
Nukutegija
2016 "Taat ja memm" Animafilm Režissöör
Stsenarist
Kunstnik
Animaator
2016 "Tühi ruum" Animafilm Režissöör
Stsenarist
Kunstnik
Monteerija
2015 "Tik-Tak" Animafilm Režissöör
Stsenarist
Monteerija
2014 "Teisel pool metsa" Animafilm Produtsent
2013 "Ada + Otto" Animafilm Režissöör
Stsenarist
Monteerija
Tüübikunstnik
2013 "Õlimäe õied" Dokumentaalfilm Produtsent
2013 "The End" Animafilm Režissöör
Stsenarist
Monteerija

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFSA
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm