Avaleht

Ivar Heinmaa

Ivar Heinmaa

Operaator ja režissöör Ivar Heinmaa on sündinud 8. veebruaril 1965. aastal Tallinnas. Ta on lõpetanud Tallinna Pedagoogilise lnstituudi kehakultuuri erialal. 1987. aastal alustas ta ETV-s tööd operaatorina. Alates 1994. aastast on ta olnud operaator mitmete filmide juures ning dokumentaalfilmide “Afganistani armid” (2005) ja „Tšernobõli samuraid“ (2012) režissöör. Ivar Heinmaa on sõjakorrespondent ja suurepärane eesliini operaator. Ta on filminud enam kui 50 riigis, 80 korda sõdades või kriisikolletes, sh Jugoslaavias 50 ja Tšetšeenias 20 korda. Ta on filminud Baltikumi sündmusi, Moskva Valge Maja ründamist, peale selle veel Poolas, Kaukaasias, Euroopas, Aasias, Aafrikas, Ameerikas, Kanadas, Colombias, Kuubal, Mehhikos, Brasiilias, Afganistanis, Pakistanis, Iisraelis, ...

Fotod (3)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2019 "Monika (tootmises)" Dokumentaalfilm Produtsent
2018 "Oma silm on kuningas" Dokumentaalfilm Operaator
Autor
2017 "Lumi Punasel lagedal" Dokumentaalfilm Operaator
2013 "Viru. Vabaduse saatkond" Dokumentaalfilm Operaator
Heli kokkusalvestaja
2012 "Tšernobõli samuraid" Dokumentaalfilm Produtsent
Režissöör
Stsenarist
Operaator
2006 "Leitnant, vonn ja Leetse mõis" Dokumentaalfilm Operaator
2006 "Veebel, vonn ja Leetse mõis" Dokumentaalfilm Operaator
Monteerija
2005 "Afganistani armid" Dokumentaalfilm Režissöör
Operaator
Monteerija

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm