Avaleht

Valdur Himbek

Valdur Himbek

Filmilavastaja ja telerežissöör Valdur Himbek sündis 31. juulil 1925 Tallinnas näitleja Aado Hõimre (1893–1966) pojana. 1933–40 õppis ta A. Tõrvand-Tellmanni inglise kolledžis, pärast erakooli sulgemist jätkas õpinguid Tallinna 21. Keskkoolis, mille ta lõpetas 1943. Seejärel võeti ta sundkorras Saksa sõjaväkke ning teenis Luftwaffe eesti lennuüksuses, küll selle maapealses koosseisus (õhutõrjepatareis). Sõja lõppedes seikles Valdur Himbek Saksamaalt tagasi kodumaale, lõpetas 1949 Eesti Riikliku Teatriinstituudi esimese lennu ja töötas 1949–50 Võrus Lõuna-Eesti Teatri näitlejana.

Loe edasi

Fotod (3)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
1985 "Bande " Mängufilm
1983 "Mõeldes homsele" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
1983 "Nipernaadi " Mängufilm Tuletõrjeülem
1982 "Majandi ja tehase vahel " Dokumentaalfilm Režissöör
1980 "24 tunni reportaaž" Dokumentaalfilm Režissöör
1980 "Sügisest kevadesse" Dokumentaalfilm Režissöör
1979 "Mehed suurest sõjast" Dokumentaalfilm Režissöör
1979 "Oma kodu" Dokumentaalfilm Režissöör
1977 "Eesti Tele-raadio" Dokumentaalfilm Režissöör
1977 "Sõdur lauluta pole sõdur" Muusikafilm Režissöör

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm