Avaleht

Hans Roosipuu

Hans Roosipuu

Režissöör ja operaator Hans Roosipuu sündis 2. aprillil 1931 Torma vallas Tartumaal. Ta õppis Tartu Industriaaltehnikumis, lõpetas 1950 Tallinna 2. keskkooli ja 1966 Moskvas Üleliidulise Riikliku Kinematograafiainstituudi. Harrastas Eduard Takkeri juhendamisel ujumist ja veepalli. Roosipuu töötas 1953–1957 ajalehe Edasi fotograafina, 1957–1959 Tallinna Televisioonistuudios filmioperaatorina ning 1959–1991 Tallinnfilmis operaatori ja režissöörina. Osalenud üle kolmekümne spordifilmi tegemisel, tihti režissööri ja operaatorina. Üldse on ta olnud tegev seitsmekümne viie tõsielufilmi juures, põhiliselt operaatorina, ning võtnud üles üle viiesaja ringvaatepala. „Otsin luiteid“ (1972) suusatreener Herbert Abelist pälvis Cortina d’Amprezzo spordifilmide festivalil hõbekarika, üksteist tema filmi on saanud auhinna Nõukogude Liidu festivalidel. 1981. aastal anti ...

Loe edasi

Fotod (4)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2006 "Tiim" Dokumentaalfilm Stsenarist
Operaator
2001 "Karu süda " Mängufilm Autojuht
1999 "Tempo di valse" Dokumentaalfilm Stsenarist
Operaator
1999 "Tempo di valse. Film Indrek Pertelsonist" Dokumentaalfilm Operaator
1997 "Eesti Riigikaitse Akadeemia" Filmikroonika Režissöör
1997 "Jüriöö mälestusmärk" Filmikroonika Režissöör
1997 "Olümpiakomitee" Filmikroonika Režissöör
1997 "Tallinna puud" Filmikroonika Režissöör
1997 "Turvakodud" Filmikroonika Režissöör
1996 "Atlanta olümpialt tulek" Filmikroonika Režissöör

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFSA
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm