Avaleht

Ülle Kaljuste

Ülle Kaljuste

vaata ka Ülle Side

Näitleja Ülle Kaljuste (aastani 1981 Ülle Side) on sündinud 10. aprillil 1957. aastal Tallinnas. Ta lõpetas 1975. aastal Tallinna 2. Keskkooli ja 1980 Tallinna Riikliku Konservatooriumi lavakunstikateedri IX lennu. Kaljuste töötas aastatel 1980-1989 Vanalinnastuudios, aastast 1998 on ta Eesti Draamateatri näitleja. Lisaks teatrirollidele on Kaljuste mänginud paljudes kuuldemängudes ja telelavastustes: „Golemanov“ 1981, „Mona-Lisa“ 1983, „Lumekuninganna“ 1986, „Viimane suvi“ 1987, „Sa oled koor minu kohvis“ 1999, „Stella Stellaris“ 2000, seriaalides „Salmonid“ 1993–95, „V.E.R. I.“ 1995–97, „Me saame hakkama“ 2001. Tema paljude filmirollide seast tõusevad esile: „Savoy ball“ 1985, „Keskea rõõmud“ 1986, „Nõid“ 1988, „Regina“ 1989, „Äratus“ 1989, „Noorelt ...

Loe edasi

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2019 "Hüvasti, NSVL (tootmises)" Mängufilm
2019 "Lotte ja kadunud lohed " Animafilm Sigrun (hääl)
2017 "Rohelised kassid" Mängufilm Marta
2016 "Perekonnavaled" Mängufilm Kiira
2016 "Polaarpoiss" Mängufilm Õppealajuhataja
2014 "Dora Gordine: Ars gratia artis" Dokumentaalfilm Teksti lugeja
2013 "Väikelinna detektiivid ja Valge Daami saladus" Mängufilm Margit Truu
2012 "Allveelennud" Mängufilm hääled
2012 "Seenelkäik " Mängufilm Meikar
2012 "Sein" Tudengifilm Naine

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm