Avaleht

Hans Kaldoja

Hans Kaldoja

Näitleja Hans Kaldoja sündis 15. novembril 1942. aastal. Ta lõpetas 1969. aastal Tallinna Draamateatri õppestuudio. Aastatel 1965–1992 töötas ta näitlejana Eesti Draamateatris ning hakkas 1992. aastast vabakutseliseks näitlejaks. Hans Kaldoja on mänginud rohkem kui sajas teatrirollis, millest enamik Eesti Draamateatris, kümnes filmis, mitmes telelavastuses ja telesarjas. Eesti Rahvusringhäälingu fonoteegis on ligi 700 tema osalusega helisalvestit, kuhu kuulub 130 kuuldemängurolli, 62 järjejuttu, 116 "Meelejahutaja" sketši ning rohkelt õhtujutte ja luulesaateid. Eesti Pimedate Raamatukogus on ligi 200 Kaldoja loetud raamatut ja ajakirja. 2009. aasta jaanuarist 2011. aasta sügiseni juhtis Kaldoja koos Diana Lorentsi, hiljem Ewe Kaselaanega saadet "Prillitoos". Hans Kaldoja suri 1. detsembril 2017. aastal.

Fotod (3)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2015 "Üheotsapilet" Teleseriaal
2012 "Alpimaja" Teleseriaal doktor Reinup
2012 "Süvahavva" Teleseriaal Ilmar
1998 "Kired" Teleseriaal Psühholoog
1995 "V.E.R.I." Teleseriaal
1995 "Wikmani poisid " Teleseriaal dr Saar
1993 "Setu vurle küüsis" Animafilm (hääl)
1986 "Saja aasta pärast mais " Mängufilm III Sõjakohtu liige
1981 "Kaks päeva Viktor Kingissepa elust I jagu" Telemängufilm Päevalehetoimetusest
1981 "Kaks päeva Viktor Kingissepa elust II jagu" Telemängufilm Päevalehe toimetaja

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm