Avaleht

Rudolf Allabert

Rudolf Allabert

Näitleja, lavastaja ja teatripedagoog Rudolf Allabert sündis 3. septembril 1939. aastal Gattšinas Leningradi oblastis. Sõjakeerises jõudis ta emaga Eestisse ja kooliteed alustas Assamalla algkoolis, kust sai külge ka huvi teatritegemise vastu. Õpingud jätkusid Rakvere 1. keskkoolis, mille lõpetamise järel 1957. aastal jätkas Allabert õhtuti teatriõpinguid Rakvere teatri õppestuudios, käies päeval tehases tootval tööl. Õppestuudio lõpetamise järel 1959 tehti talle ettepanek tulla Rakvere teatrisse, kus ta töötas näitlejana 1961. aastani, mil asus õppima Tallinna Riikliku Konservatooriumi Lavakateedrisse, mille II lennu lõpetas 1965. aastal (kursuse juhendajad Voldemar Panso ja Vello Rummo). Aastast 1965 asus Allabert näitleja ja lavastajana tööle Eesti Riiklikus Noorsooteatris, ...

Loe edasi

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2007 "Mis iganes, Aleksander! " Mängufilm Vanamees
2006 "Teisel pool pidalitõbe" Dokumentaalfilm Diktor
2002 "Nimed marmortahvlil " Mängufilm
1995 "Wikmani poisid " Teleseriaal õpetaja hr Tooder
1994 "Tulivesi " Mängufilm IV piiritusekuningas
1991 "Surmatants " Mängufilm Lübecki raehärra
1987 "Tants aurukatla ümber I jagu" Telemängufilm Jakob Lusiksepp
1986 "Õnnelind flamingo" Telemängufilm Meelise isa
1986 "Saja aasta pärast mais " Mängufilm A.Janson, sots
1985 "Bande " Mängufilm

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm