Avaleht

Tristan Priimägi

Tristan Priimägi

Filmikriitik Tristan Priimägi on sündinud 11. detsembril 1976 Tartus. Lõpetas Tartu Ülikooli 2001 aastal, BA filmisemiootikas. Töötas seejärel erinevates reklaamifirmades ja juhtis kultuuriprojekte (graafilise disaini veeb "Beta", "Plink Plonk" muusikafestival jm). Teinud kaastööd paljudele ajalehtedele ja ajakirjadele, kirjutanud filmist, muusikast ja popkultuurist, teinud filmitõlkeid ja filmipromotsioonitööd, korraldanud filmiüritusi, olnud mitmeid aastaid Pimedate Ööde Filmifestivali valikukomitee liige. Alates 2010 korraldab Helsinki dokumentaalfilmide festivali DocPoint Tallinna üritusi (DocPoint Tallinn). On Eesti Filmi Sihtasutuse välissuhete juht.

Loe edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2017 "Paha lugu: Kokkulepe" Mängufilm Tõlkija
2011 "Kormoranid ehk nahkpükse ei pesta " Mängufilm Tõlkija
2011 "Uus Maailm" Dokumentaalfilm Tõlkija
2009 "Blow " Tudengifilm Dialoogi autor
2007 "Jan Uuspõld läheb Tartusse " Mängufilm
2004 "Vali kord " Dokumentaalfilm Operaator

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm