Avaleht

Helene Vannari

Helene  Vannari

vaata ka Helene Pillak

Näitleja Helene Vannari (aastast 1969 Helene Pillak) on sündinud 20. märtsil 1948 Kilingi-Nõmmel. Ta lõpetas 1966. aastal Tartu 1. töölisnoorte keskkooli ja 1970. aastal Tallinna Riikliku Konservatooriumi lavakunstikateedri IV lennu (kursuse juhendaja Voldemar Panso). Aastatel 1970–1974 töötas näitlejana Ugala teatris. Alates 1976. aastast töötab ta näitlejana Tallinna Linnateatris (endine Eesti Riiklik Noorsooteater). Osalenud ka teiste teatrite lavastustes, mänginud filmides, kuuldemängudes ja teleseriaalides. Pälvinud Valgetähe IV klassi teenetemärgi (2005) ja mitmeid näitlejapreemiaid.

Fotod (2)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2013 "Kertu" Mängufilm Helga
2013 "Maja, mis peegeldab ajalugu" Tudengifilm Koristaja
2012 "Eestlanna Pariisis " Mängufilm Mai
2009 "Krantsid" Tudengifilm Mihkli ema
2007 "Georg " Mängufilm Teatri grimeerija
2006 "Meeletu " Mängufilm Leida
2002 "Nimed marmortahvlil " Mängufilm
1997 "Minu Leninid " Mängufilm Nadežda Krupskaja
1995 "Kirjad idast " Mängufilm Reisija
1992 "Lammas all paremas nurgas " Mängufilm Juula

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm