Avaleht

Ruti Murusalu

Ruti Murusalu

Stsenarist, režissöör ja produtsent Ruti Murusalu on sündinud 22. aprillil 1954. aastal Tartus. Võru Kreutzwaldi-nimelise I Keskkooli lõpetamise järel asus ta õppima Tallinna Pedagoogilisse Instituuti, saades 1977. aastal kõrgema kvalifikatsiooniga klubitöötaja, harrastusteatri režissööri diplomi. Aastatel 1979–1983 õppis Ruti Murusalu Tartu ülikoolis psühholoogiat. Osalenud erinevatel telemeedia-alastel koolitustel, workshop'idel ja seminaridel Eestis ja välismaal (Taani, Soome). 1978–2009 töötas ETV-s, Eesti Rahvusringhäälingus režissööri assistendi, režissööri ja produtsendina. Alates 2009. aastast vabakutseline režissöör. On aastate jooksul spetsialiseerunud tantsu jäädvustamisele (portreesaated ja filmid tantsijatest, tantsuõpetajatest, ballettide teleülekanded, tantsupeo otseülekanded).

Loe edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2019 "Mees muinasjutust. Toomas Edur" Dokumentaalfilm Režissöör
2018 "Annika Laats. Risti aarded" Dokumentaalfilm Režissöör
2018 "Kõik sündü Võrol" Dokumentaalfilm Režissöör
2016 "Ühe unistuse maja" Dokumentaalfilm Režissöör
2015 "Kirjad Islandilt" Dokumentaalfilm Režissöör
2014 "Ballettmeister" Dokumentaalfilm Režissöör
2012 "Sinine kõrb" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
2010 "Sündinud tantsule" Dokumentaalfilm Produtsent
Režissöör
Stsenarist

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm