Avaleht

Peep Puks

Peep Puks

Dokumentaalflmide lavastaja ja telerežissöör Peep (täisnimega Toivo-Peep) Puks on sündinud 17. aprillil 1940 Tallinnas. Ta õppis Tallinna 29. Mittetäielikus Keskkoolis (praeguses Kivimäe põhikoolis) ja Tallinna 10. Keskkoolis (praeguses Nõmme Gümnaasiumis). Lõpetas 1964 Tartu Riikliku Ülikooli ajaloo-keeleteaduskonna eesti filoloogia osakonna ajakirjanikuna, olles üks esimesi, kelle diplomitöö käsitles televisiooni ("Televisiooni spetsiifikast"). 1966. aastast töötas Puks Tallinnfilmis, algul kinoringvaate "Nõukogude Eesti" ja dokumentaalfilmide toimetajana, 1971–91 dokumentaalfilmide režissöörina. 1991–2000 jätkas Peep Puks autor-režissöörina Eesti Televisiooni haridus- ja kirjandussaadetes.

Loe edasi

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2011 "Päikeselill" Dokumentaalfilm Toimetaja
2011 "Roots - sada aastat sõda ja muusikat" Dokumentaalfilm Konsultant
2009 "Rohukonna laul" Tudengifilm Juhendaja
2009 "Sõnumitooja" Tudengifilm Juhendaja
2009 "Teisel pool teed" Dokumentaalfilm
Tudengifilm
Toimetaja
2006 "Tiim" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
2005 "Kutse" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
2005 "Südame kutse. Inna Taarna" Dokumentaalfilm
Tudengifilm
Juhendaja
2002 "Ilo Pariisist" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
Teksti autor
2000 "Vaba mees Priit Vesilind" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFSA
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm