Avaleht

Kärt Kross

Kärt Kross

Vaata ka Kärt Hansberg

Näitleja Kärt Kross on sündinud 1. jaanuaril 1968. aastal Tallinnas. Ta on lõpetanud 1986 Tallinna 46. Keskkooli ning õppinud Eesti Humanitaarinstituudis. Osalenud 1986–1996 Draamateatri lavastustes näitlejana. Mänginud filmides „Puud olid…” (1985), „Saja aasta pärast mais”, (1986), „Lammas all paremas nurgas” (1992), „Ameerika mäed”, (1994), telefilmis “Tants aurukatla ümber” (1987), telelavastustes ja  ja –seriaalides, dubleerinud filme, muu hulgas animafilmid „Jääaeg” ja mängufilm „Puhastus”, lugenud diktoriteksti dokumentaalfilmidele, osalenud kuuldemängudes.

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2018 "Tuliliilia " Mängufilm Günekoloog 1
2017 "Merivälja" Teleseriaal Ülle
2013 "Kartulid ja apelsinid" Teleseriaal Evelin, Viviani ülemus
2012 "Üksik saar" Mängufilm episoodiline roll
2008 "Kalevi naised" Teleseriaal Marko Tutt
sekretär Põrje
2007 "Brigaad 3" Teleseriaal dispetšer Margit
1997 "Waba Riik" Teleseriaal Laura Siil
1994 "Ameerika mäed " Mängufilm Sirje
1992 "Lammas all paremas nurgas " Mängufilm Tütar
1991 "Ankur " Mängufilm Iris

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm