Avaleht

Jüri Järvet

Jüri Järvet

Teatri- ja filminäitleja Jüri Järvet (kuni 1936. aastani Georgi Kuznetsov) sündis 18. juunil 1919. aastal Tallinnas. Keerulised olud lapsepõlves – hülgamine, lastekodu, kasupere – ei võimaldanud korralikku kooliteed, Gustav Adolfi gümnaasium jäi pooleli ja õpingud jätkusid Tallinna õhtukolledžis. Nooruke Georgi osales koolinäitemängudes, debüüdiks Tiugu sõnatu roll Oskar Lutsu „Kevades“. 14-aastaselt avanes tal võimalus mängida teiste poistega massistseenis Draamastuudio teatris. Aastail 1933–1936 osales ta viies lavastuses, kuid teatristuudios edasi õppimise peale ta tol ajal veel ei mõelnud. Paralleelselt teatriga tegeles ta 1930ndatel ka sportvõimlemisega, tulles kolmel korral Tallinna koolinoorte meistriks. Tänu võimlemisele sai Järvet 1940. aastal Tallinna Töölisteatrisse tantsijana tööle ja ...

Loe edasi

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
1995 "Kirjad idast " Mängufilm Vana ajakirjanik
1995 "Tallinna legendid" Animafilm Vana raehärra (hääl)
1993 "Saatana pisar " Mängufilm Vana trükkal
1993 "Tallinn pimeduses " Mängufilm Anton
1992 "Luukas " Mängufilm Albert
1991 "Rahu tänav" Mängufilm Jaak
1991 "Surmatants " Mängufilm Tallinna linnapea
1988 "Vernanda" Mängufilm Linnapea
1987 "Tants aurukatla ümber II jagu" Telemängufilm Elmar Lusiksepp
1984 "Hundiseaduse aegu " Mängufilm Õpetaja

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFSA
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm