Avaleht

Raimo Jõerand

Raimo Jõerand

Dokumentaalfilmide režissöör Raimo Jõerand on sündinud 15. juulil 1972 Tallinnas ja lõpetanud 1990 Tallinna 9. Keskkooli saksa keele eriklassi. Õppis 1990–1991 Tartu Ülikoolis praktilist eesti keelt ning 1991–1995 Eesti Humanitaarinstituudis teoloogiat, semiootikat ja kirjandusteooriat. Lõpetas 2001. aastal Tallinna Pedagoogikaülikoolis Rein Marani juhitava filmi ja video eriala dokumentaalfilmide režissöör-operaatorina, kõrvalerialaks montaažirežissöör. 2006. aastast töötab Raimo Jõerand Eesti Filmi Sihtasutuses filmieksperdina, valdkonnaks dokumentaalfilmid ja stsenaariumide arendus.

Loe edasi

Fotod (2)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2018 "Ahto. Unistuste jaht" Dokumentaalfilm Stsenaariumi konsultant
2018 "Rodeo" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
Off-line montaaž
2012 "Umbkotid" Telemängufilm Raimo Jõerand
2009 "Pangarööv " Mängufilm Toimetaja
2006 "Sinimäed" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
2004 "Võõras" Tudengifilm Produtsent
2003 "Kaksikelu" Mängufilm Režissöör
Stsenarist
Monteerija
2002 "Agent Sinikael " Mängufilm Monteerija
2001 "Väliseesti" Tudengifilm Produtsent
Režissöör
Stsenarist
Operaator
Monteerija
1999 "AA ravi" Tudengifilm Režissöör
Stsenarist
Operaator
Monteerija

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm