Avaleht

Priit Võigemast

Priit Võigemast

Näitleja ja teatrilavastaja Priit Võigemast on sündinud 18. aprillil 1980. aastal. Ta lõpetas 1998. aastal Rapla Ühisgümnaasiumi ja jätkas samal aastal õpinguid Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia Kõrgemas Lavakunstikoolis (kursusejuhendaja Elmo Nüganen), mille XX lennu lõpetas 2002. aastal. Töötas aastatel 2002–2007 Ugalas, hiljem 2015. aastani Tallinna Linnateatris. Mänginud ka filmides. Tema filmidebüüt oli Henn Ahase roll filmis „Nimed marmortahvlil“ (2002, rež. Elmo Nüganen). 2019. aastal esilinastunud „Tões ja õiguses“ (rež. Tanel Toom) on tal täita Oru Pearu roll.

 

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2019 "Tõde ja õigus" Mängufilm Pearu
2018 "Alo" Teleseriaal Viljo
2018 "Eia jõulud Tondikakul" Mängufilm
2018 "Pank " Teleseriaal Kalju Tamm
2018 "Võta või jäta " Mängufilm Advokaat
2017 "Talvelugu" Animafilm Akaky (hääl)
Andrei (hääl)
2016 "Luuraja ja luuletaja" Mängufilm Madis
2016 "Teesklejad" Mängufilm Juhan
2015 "Restart" Teleseriaal Marek
2015 "Tiibadeta piloot" Mängufilm Kurg

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm