Avaleht

Maiju Ingman

Filmirežissöör ja -operaator Maiju Johanna Ingman on sündinud 5. veebruaril 1979 Soomes Uusimaa maakonnas Vantaa linnas. Tampere lähedal Pirkanmaal oma kasvuaastad veetnud soomlanna tuli Eestisse 1999, pärast keskkooli lõpetamist Ruovesi vallas. 2000–2004 õppis ta Tallinna Ülikooli filmi ja video erialal režissööriks ja operaatoriks, lisaerialaks arvutimontaaž. Bakalaureusetööks oli lühimängufilm "Näitleja" (2004). Seejärel on Ingman töötanud Rakvere tantsu- ja kunstikoolis Athena filmiosakonna tehnilise juhi ja õpetajana, vabakutselise operaatori, monteerija ja režissöörina mitmetes filmifirmades ning Rakvere Teatris. Ta on teinud reklaame ja teleklippe Rakvere Teatrile ja mitmetele ühendustele.

Loe edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2009 "Päeva lõpus " Mängufilm Režissöör
Toimetaja
2007 "Mis iganes, Aleksander! " Mängufilm Produtsent
Režissöör
Stsenarist
Monteerija
2007 "Tagasitulek koju" Dokumentaalfilm Režissöör
Operaator
Monteerija
2007 "Väsinud end vihkamast" Dokumentaalfilm Monteerija
2005 "Ingel ja hoor" Tudengifilm Operaator
2005 "Sagedused" Tudengifilm Toimetaja
2004 "Näitleja" Tudengifilm Režissöör
Operaator
Helirežissöör
Monteerija
2004 "Su nimi olgu Iisrael" Dokumentaalfilm Operaator
Konsultant
2003 "After Light" Tudengifilm Operaator
2002 "Argipäevad 2002 sotsiaallaager" Tudengifilm Režissöör

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm